אחוזי נכות

אחוזי נכות

ליצירת קשר והערכת סיכוי תביעה ללא עלות עוד היום

כל תאונה עלולה להסתיים בפגיעה גופנית אשר חולפת לאחר פרק זמן או שתישאר לכל חיי הנפגע.


אדם אשר סובל מהגבלה כלשהי אשר חולפת ניתן לקבוע את נכותו הזמנית ולפרק זמן של מספר חודשים בלבד.


מצב בו לתובע נותרת הגבלה מסוימת בעקבות התאונה, ואשר איננה חולפת לאחר כשנה מעניקה אחוזי נכות לצמיתה! הכל בהתאם לתקנות המוסד לביטוח לאומי.

מספר דוגמאות לאחוזי נכות

לדוגמה אדם שבעקבות התאונה סובל מבלט דיסק בגבו, בדרך כלל יסבול גם מהגבלה בתנועות הגב, ובהתאם למידת ההגבלה בתנועת הגב יקבעו המומחים הרפואיים אחוזי נכות בגין הגבלה בצורה קלה בשיעור 10% נכות / בצורה בינונית נכות בשיעור  20% / בצורה קשה נכות בשיעור 30%.


דוגמה נוספת: שבר בחוליה עמוד שדרה מעניק באופן אוטומטי נכות נוספת לנכות בגין ההגבלה בתנועות הגב אשר נגרמה מהשבר.


בדרך כלל אדם שסבל משבר במפרק (קרסול / ברך / מרפק וכו') יסבול מהגבלת תנועה של המפרק ובהתאם למידת ההגבלה תיקבע נכותו.


הדוגמאות שפורטו מתייחסות לפגיעות בתחום האורטופדי אך למעשה אדם עלול לסבול מנכות בכל תחומי הרפואה: בתחום הנפשי, הנוירולוגי, הכאב וכו' בהתאם לאופי הפגיעה והאופן בו היא משפיעה על חייו של הנפגע.

נכות קבועה (צמיתה) שווה פיצוי כספי רב!

שיעור הנכות של הנפגע הינו למעשה הנתון אשר משפיע באופן משמעותי על גובה הפיצוי ועל כן קיימת חשיבות רבה למצות הטיפול הרפואי בכל תחומי הרפואה ולא לזנוח פגיעות נוספות בתחומים נוספים.


ניתן לקבוע נכות צמיתה (נכות קבועה שלא חולפת במשך הזמן) רק בחלוף שנה מיום התאונה והיא תיקבע על ידי מומחה רפואי או על ידי מומחה רפואי מטעם הביטוח הלאומי.
קביעת המוסד לביטוח לאומי בתאונת עבודה מחייבת גם בהליך האזרחי רק במקרה ותאונת העבודה היא גם תאונת דרכים (תאונת דרכים בדרך לעבודה או ממנה ובמהלך העבודה) בכל תביעה אחרת אין משמעות לקביעת המוסד לביטוח לאומי.

לאחר שהמומחה הרפואי קובע את נכותו הרפואית של הנפגע, על בית המשפט להעריך את מידת התפקודית של הנכות  כלומר השפעת הנכות על חייו ועבודתו של הנפגע.

נניח ואדם נפגע באצבעות ידו השמאלית אשר איננה דומיננטית. במידה ומקצועו שחקן כדורגל כמעט ולא תהיה השפעה על חייו ומקצועו לא יפגע כלל, אך אם הנפגע מועסק כנגן פסנתר המדובר בפגיעה קשה ביותר ונכותו התפקודית עלולה להיות 100% ולמעשה לפגוע בצורה אנושה ביכולתו לנגן.

 

במרבית המקרים בתי המשפט יקבעו כי שיעור נכותו התפקודית של התובע בהתאם לשיעור הנכות הרפואית, זאת כאשר מדובר בנכות אשר מטבעה תפקודית.
צלקות אסתטיות במקום שאינו בולט אינן בעלות משמעות תפקודית.
בית המשפט יעריך הפסדי הנפגע בהתאם לגובה שכרו, ובמכפלת אחוזי הנכות ועל כן קיימת חשיבות רבה לאבחן האם בעקבות התאונה נותרה לנפגע נכות צמיתה.
המשרד עובד עם מיטב המומחים הרפואיים בכל תחומי הרפואה השונים.

האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד אשר אינו מהווה יעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

מאמר זה נכתב על ידי חיים הקמן עורך דין נזיקין.