נפגעת בתאונת דרכים

ליצירת קשר והערכת סיכוי תביעה ללא עלות עוד היום

נפגעת בתאונת דרכים מאז לא שבת למעגל העבודה – כדאי שתקרא מאמר זה.

במאמר זה נתייחס למקרים בהם נפגע בתאונה ועקב כך לא שב למקום עבודתו תקופה ארוכה של חודשים או שנים.

ברור הדבר כי לא ניתן לעבוד לאחר תאונה ובהתאם להיקף הפגיעה הנפגע יעדר ממקום עבודתו עד מספר חודשים בודדים.

פסק דין תאונת דרכים

ביום 19.4.2020 ניתן פסק דין על ידי כבוד השופט יוסי ברכיה בבית משפט השלום בהרצליה בת.א. 1215-05-17.

התובע נפגע בתאונת דרכים עת רכב על אופנוע כשליח של חברת דומינוס פיצה, והוא נפגע פוצה בסך של 250,000 ₪ הפגיעה כללה שבר בקרסול ונקבעה נכותו בשיעור 15%.

התובע טוען כי אינו עובד ממועד התאונה בשנת 2014 ובמשך 6 שנים ועל חברת הביטוח של האופנוע (המאגר הישראלי לביטוח רכב חובה "הפול") לפצותו בגין כל השנים בהן לא עבד.

הנפגע לא שב למעגל העבודה

בית המשפט ציין בפסק הדין כי לא נראה שהתובע עשה מאמץ ממשי בכדי לשב למעגל העבודה. כמובן שעליו לנסות ולקטין את נזיקיו ובוודאי שעליו לעשות מאמצים סבירים לשקם את עצמו. במקרה הנדון התובע נהג בניגוד גמור לחובתו לנסות ולקטין נזיקיו, קיימת חובה למאמץ סביר למציאת עבודה אחרת או כזו אשר תואם את המגבלות מהן סובל כפי שנקבע בפסיקה ע"א 320/87 גנזך נ' אריה, פד"י מ"ה (1) 743, 746 ). אין לפצות נפגע אשר היה יכול להקטין נזקיו בביצוע פעולות פשוטות.

לא עובד לאחר תאונת דרכים

התובע בן 29 במועד פסק הדין וללא כל הכנסה, נקבע בפסק הדין כי לא ניתן לקבל את טענת התובע כי בשל פגיעה בקרסול לא היה מסוגל לעבוד במשך 6 שנים בכל סוג של עבודה.

פסק הדין מתייחס גם לסוגיות נוספות כגון: בסיס שכר לפיו יש לחשב הפיצוי, כיסוי ביטוחי ועוד אך במאמר זה נתייחס לסוגיה בה אדם נפגע בתאונה וסבור שאם לא יעבוד משך שנים לאחריה הוא יפוצה בגין תקופה זו.

הנפגע חייב לפנות לרופא תעסוקתי

המדובר בטעות קריטית בה שוגים נפגעים רבים – בית המשפט לא יפצה אדם אשר לא עובד תקופה ארוכה בעקבות תאונת דרכים וללא כל אישור, בדיוק לשם כך קיים רופא תעסוקתי אשר יכול לקבוע ולחייב מהעסיק לקיים את קביעתו.

תפקידו של רופא תעסוקתי

הרופא התעסוקתי מוסמך לקבוע הגבלת שעות עבודה לדוגמא שהעובד כול לעבודה עד 4 שעות בכל יום עבודה, להגביל את אופי העבודה רק לביצוע פעולות משרדיות שלא דורשות מאמץ או לקבוע כי העובד לא רשאי ולא מסוגל לבצע עבודתו – רק במידה ועובד מפסיק או פחית שעות עבודתו בהוראה של רופא תעסוקתי, הוא יהיה זכאי לקבלת פיצוי כספי בגין התקופה בה לא עבד או הפחית את היקף עבודתו.
בקישור הבא תוכלו לראות את רשימת הרפואים התעסוקתיים לפי קופות החולים.

http://call.gov.il/infocenter/index?page=content&id=EL11826&actp=LIST
שירות של רופא תעסוקתי ניתן במסגרת קופת החולים ובאזור בו מקום עבודתו של המטופל.

נפגעת בתאונת דרכים פנה לעורך דין

לסיכום, במידה וונפגע לא מסוגל לעבוד לאחר תאונה יש לפנות לגורם מוסמך כגון רופא תעסוקתי אשר יקבע את כושר עבודתך, במידה והנפגע יבחר על דעת עצמך בלבד שלא לעבוד לאחר תאונה הוא לא יפוצה בגין כל התקופה בה לא עבד, אלא רק לתקופה סמוכה לאירוע התאונה.

על כן מומלץ להיוועץ בעורך דין שעוסק בתחום הנזיקין, על מנת לבחון נסיבות המקרה והאם ניתן לאשר תקופת אי כושר ממושכת.

מאמר זה נכתב על ידי חיים הקמן עורך דין נזיקין